Izvor: biznis.ba | Srijeda, 07.02.2018.| 12:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru od 10. do 14. aprila - Zemlja partner Srbija

(Foto: Brian A Jackson/shutterstock.com)
Dvadeset prvi Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2018 održaće se od 10. do 14. aprila, a zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Republika Srbija.

Sajam će se održavati u Slobodnoj zoni Hercegovine na 30.000 m2 zatvorenog i otvorenog izložbenog prostora, a organizatori ističu kako su sajamski kapaciteti već popunjeni, piše Večernji list.

Sajam će okupiti predstavnike gospodarstva i kompanija iz više od 20 zemalja iz metalske, građevinske, automobilske industrije, poljoprivredno-prehrambenog sektora, visokih tehnologija, kao i iz oblasti usluga od bankarstva do turizma.

- Ove godine imamo najjače zanimanje izlagača do sada, što je veliki pokazatelj kako smo prebrodili krizu. Uz Srbiju, najveći broj izlagača dolazi nam iz susjednih zemalja, zatim Kine, Mađarske i Italije - izjavila je direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Republika Srbija, zemlja partner manifestacije, predstaviće se na nešto više od 700 m2 sajamskog prostora, a biće zastupljene desetine kompanija iz raznih oblasti.

Inače, Mostarski sajam gospodarstva odlična je prigoda da se predstavi i domaće gospodarstvo, turistički i izvozni potencijali.

Po broju izlagača i posjetitelja, to je najznačajnija sajamska manifestacija u Bosni i Hercegovini.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.