NavMenu

Vlada HNK ponovo izdvaja pola miliona maraka za aerodrom u Mostaru

Izvor: eKapija Srijeda, 07.02.2018. 15:40
Komentari
Podeli
(Foto: mostar-airport.ba)
Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona i ove godine će osigurati 500.000 KM za Aerodrom Mostar u cilju otvaranja novih zračnih linija, navodi se na zvaničnom sajtu kantonalne vlade.

Premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Ajdin Teletović i ministar saobraćaja i veza i Stjepan Krasić, razgovarali su juče (6. februar 2018. godine) s Marinom Raspudićem, direktorom Aerodroma Mostar i Ibricom Berberovićem, rukovoditeljem Službe tehnike i održavanja o aktuelnom stanju i planovima za budućnost aerodroma.

Učesnici sastanka složili su se kako snažnijeg razvoja privrede, osobito turizma, nema bez jačanja i razvoja aerodroma u Mostaru.

- Svjesni smo značaja aerodroma Mostar i njegove uloge u razvoju privrede, osobito turizma u našem kantonu. Stoga nismo dvojili da i ove godine izdvojimo 500.000 KM kako bismo uskoro ostvarili naše zacrtane ciljeve i Mostar povezali sa što više gradova. Također, spremni smo i u narednim godinama, a to smo potvrdili tokom ovog razgovora, još snažnije učestvovati u razvoju aerodroma Mostar - rekao je premijar Herceg.


Raspudić i Berberović zahvalili su Vladi na pruženoj podršci, ističući kako je u 2017. godini ostvaren rekordan prihvat putnika što potvrđuje veliki interes turista i privrednika za ovaj prostor.

Dodali su i to kako su u toku završni razgovori s nekoliko zračnih kompanija, te kako će se već tokom ove godine iz Mostara letjeti u nekoliko evropskih gradova.

Podsjetili su i na to kako su tokom 2017. godine napravljeni značajni radovi na proširenju terminalne zgrade, što će osigurati još bolje uslove rada i kvalitetniji prijem putnika.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.