Izvor: Blic | Srijeda, 07.02.2018.| 09:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Fiat 1. juna odlučuje o novom modelu u kragujevačkoj fabrici

(Foto: bibiphoto/shutterstock)
Kompanija Fiat Chrysler uskoro bi trebalo da lansira nasljednika "grande punta", a on bi mogao da se proizvodi i u Kragujevcu, piše Blic.

Sergio Marchionne, predsjednik FCA, rekao je da će Fiat odluku o novom modelu u Kragujevcu objaviti 1. juna, kada bi ova kompanija trebalo da objelodani petogodišnji plan poslovanja. Novi plan poslovana, koji obuhvata period od 2018. do 2022. godine, biće zvanično objavljen na godišnjicu od početka Marchionnovog rukovođenja ovom kompanijom, koje traje od 2004.

Kako je i sam Marchionne najavio, plan će biti predstavljen u Baloku, gradiću u blizini Torina gdje se nalazi probna staza italijanske kompanije.

Tim planom, piše Blic, trebalo bi da bude predviđeno da li će se u Kragujevcu i dalje proizvoditi samo fiat 500L ili će kragujevačka fabrika dobiti još jedan model.

Prema nezvaničnim informacijama italijanskih medija, FCA planira da u proizvodnju uvede dva nova SUV modela, jedan manji i jedan veći, kao i autombil koji bi nasljedio "grande punto", kome ističe rok pošto je u prodaji već 13 godina.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.