NavMenu

Drugi Ekonomski forum BiH 15. februara u Sarajevu

Izvor: Klix Petak, 02.02.2018. 10:05
Komentari
Podeli
(Foto: Khakimullin Aleksandr/shutterstock.com)
Ekonomski forum Bosne i Hercegovine 2018. biće održan 15. februara u Sarajevu, u Kongresnoj sali hotela Holiday. Organizator i domaćin Foruma je Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, a generalni pokrovitelj predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Osim redovnog godišnjeg izvještaja o konkurentnosti zemalja u regionu, na ovogodišnjem forumu posebna pažnja biće posvećena javno-privatnom partnerstvu u funkciji infrastrukturnih projekata, vladavini prava i pravnoj sigurnosti kao uvjetima za razvoj i ulaganja, te akreditiranja fakulteta kao konkurentskoj prednosti na tržištu.

Cilj foruma je uspostavljanje dijaloga i unapređenje ekonomskog i poslovnog ambijenta u BiH i regionu. I ove godine na forum je pozvano 500 učesnika, među kojima su predstavnici vlada, akademskih i poslovnih zajednica.

Forum će otvoriti dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Kemal Kozarić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i specijalni predstavnik Evropske unije i šef Delegacije Evropske komisije u BiH Lars Gunar Vigemark.

Na Ekonomskom forumu 2018 obratiće se ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i ministar finansija Hrvatske Zdravko Marić, ministri u Vijeću ministara BiH Vjekoslav Bevanda, Mirko Šarović i Ismir Jusko, te federalni premijer Fadil Novalić i zamjenik premijera RS Zoran Tegeltija.


Ovo je drugi godišnji Ekonomski forum koji organizuje Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i jedan od najvećih i najznačajnijih događaja u organizaciji akademske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Program Ekonomskog foruma BiH 2018. možete pogledati ovdje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.