Izvor: eKapija | Četvrtak, 01.02.2018.| 11:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro regionalna željeznička kargo linija Ljubljana-Beograd - Moguće i uvođenje posebnog voza Sava Express

(Foto: Evlakhov Valeriy/shutterstock.com)
Predstavnici kompanija Slovenačke železnice cargo, Hrvatske železnice cargo, Srbija Kargo i AGIT razgovarali su o mogućnosti da nacionalni operateri ponovo "ožive" prevoz robe na Koridoru 10, preko pruga Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Cilj je da se pojedinačne pošiljke, koje se sada prevoze drumskim saobraćajem, odnosno kamionima, vrate na prevoz željeznicom, objavilo je preduzeće Srbija Kargo na svom sajtu.

- To će biti veliki izazov, ali dobra međusobna saradnja ova tri prevoznika, SŽ Carga, HŽ Carga i Srbija Karga, obezbjeđivanje kvalitetne i pouzdane usluge, kao i konkurentne cijene prevoza, čine ove planove izuzetno optimističnim - navodi Srbija Kargo.

Kako se dodaje, planirano je da pilot projekat otpočne već od 1. marta ove godine, a da se kasnije, u zavisnosti od pokazanog interesovanja klijenata i njihovih zahtjeva, radi na prilagođavanju i unapređivanju projekta.

Moguće je čak i uvođenje posebnog voza, pod nazivom Sava Express, koji bi saobraćao na relaciji Ljubljana Zalog – Beograd Ranžirna i obrnuto.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.