NavMenu

Uskoro regionalna željeznička kargo linija Ljubljana-Beograd - Moguće i uvođenje posebnog voza Sava Express

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.02.2018. 11:13
Komentari
Podeli
(Foto: Evlakhov Valeriy/shutterstock.com)
Predstavnici kompanija Slovenačke železnice cargo, Hrvatske železnice cargo, Srbija Kargo i AGIT razgovarali su o mogućnosti da nacionalni operateri ponovo "ožive" prevoz robe na Koridoru 10, preko pruga Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Cilj je da se pojedinačne pošiljke, koje se sada prevoze drumskim saobraćajem, odnosno kamionima, vrate na prevoz željeznicom, objavilo je preduzeće Srbija Kargo na svom sajtu.

- To će biti veliki izazov, ali dobra međusobna saradnja ova tri prevoznika, SŽ Carga, HŽ Carga i Srbija Karga, obezbjeđivanje kvalitetne i pouzdane usluge, kao i konkurentne cijene prevoza, čine ove planove izuzetno optimističnim - navodi Srbija Kargo.


Kako se dodaje, planirano je da pilot projekat otpočne već od 1. marta ove godine, a da se kasnije, u zavisnosti od pokazanog interesovanja klijenata i njihovih zahtjeva, radi na prilagođavanju i unapređivanju projekta.

Moguće je čak i uvođenje posebnog voza, pod nazivom Sava Express, koji bi saobraćao na relaciji Ljubljana Zalog – Beograd Ranžirna i obrnuto.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.