NavMenu

Jeftinije gorivo u Republici Srpskoj, litar eurodizela pojeftinio 16 pfeninga

Izvor: Oslobođenje Utorak, 04.11.2008. 09:30
Komentari
Podeli

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj od 03.11.2008. godine ponovo su niže cijene goriva. Kako je prošle sedmice i najavio Vojin Mitrović, predsjednik Upravnog odbora vlasnika privatnih benzinskih pumpi, gorivo je u ovom bh. entitetu jeftinije od 10 do 15 feninga.

"Eurodizel sada košta 1,99 maraka, super 98 je 1,79, koliko košta i litar bezolovnog benzina", kazao je Mitrović.

Prema njegovim riječima, eurodizel i super 98 pojeftinili su za čak 16 pfeninga, dok je bezolovni benzin u odnosu na prijašnju cijenu jeftiniji za 11 pfeninga.

"Korekcije cijena su izvršene na osnovu cijene nafte na svjetskom tržištu, ali i na osnovu znatno nižih cijena u rafinerijama iz okruženja koje nama, tako reći, diktiraju formiranje cijene goriva", istakao je Mitrović.

S ovom korekcijom građani će na benzinskim pumpama u RS-u ponovo kupovati po u značajnom obimu nižim cijenama, u odnosu na FBiH.

Prošlosedmičnim dogovorom federalnog Ministarstva trgovine i predstavnika distributera nafte i naftnih derivata u Federaciji BiH, cijene goriva u FBiH su ujednačene i iznose 1,94 marke bezolovni benzin, super 98 je 1,99, dok je eurodizel 2,05 maraka.

Kako su kazali u Ministarstvu trgovine FBiH, tokom jučerašnjeg dana nije bilo zahtjeva za novim korekcijama cijenama goriva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.