Izvor: eKapija | Četvrtak, 01.02.2018.| 10:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Konferencija Microsoft NetWork 8 od 18. do 20. aprila u Neumu

(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Pod sloganom "Make it cLoud", najveća poslovno-tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini, Microsoft NetWork 8, održat će se od 18. do 20. aprila 2018. godine u Grand Hotelu Neum, a rane prijave za učešće otvorene su do 23. februara 2018. godine, javlja Faktor.

U aprilu prošle godine Microsoft NetWork 7 konferencija okupila je više od 900 učesnika iz različitih branši, među kojima su se našli stručnjaci iz svijeta biznisa i ICT-a, te predstavnici akademske zajednice i javnog sektora. Microsoft NetWork konferencija svake godine dobiva na značaju ne samo brojem učesnika koje privlači, već i utjecajem kojeg direktno ostvaruje na poslovne tokove, te prepoznatljivošću u medijima i široj javnosti.

Ove godine, učesnicima će biti ponuđena predavanja vezana za moderno poslovno okruženje, digitalnu transformaciju, aplikacije i infrastrukturu, podatke i vještačku inteligenciju, odnosno edukacijska rješenja i studije slučaja. Osim predavanja, učesnici će tokom prvog konferencijskog dana moći prisustvovati i tematskim radionicama.

- Tematske cjeline na ovogodišnjoj konferenciji prate Microsoftovu globalnu strategiju, a imaju za cilj da našim partnerima i korisnicima pokažu načine kako mogu unaprijediti svoje poslovanje korištenjem naprednih cloud-baziranih servisa - istakao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.

Predavanja će se odvijati u salama kongresnog centra Grand Hotela Neum, a zvanično otvaranje konferencije planirano je za 18. april 2018. godine.

Kotizacija za učešće na konferenciji Microsoft NetWork 8 iznosi 400 KM (+17% PDV), a svi oni koji se prijave do 23. februara 2018. godine ostvaruju popust na rane kotizacije od 100 KM te plaćaju kotizaciju u iznosu od 300 KM (+17% PDV).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.