NavMenu

Do kraja februara rok za verifikaciju potraživanja stare devizne štednje položene u RS

Izvor: biznis.ba Ponedjeljak, 29.01.2018. 14:59
Komentari
Podeli
(Foto: wutzkohphoto/shutterstock.com)
Rok za podnošenje zahtjeva za verifikaciju potraživanja stare devizne štednje položene na teritoriji Republike Srpske u domaćim bankama ističe krajem februara 2018. godine, podsjetili su danas iz Udruženja za zaštitu deviznih štediša u BiH.

Kako je naglasila predsjednica Upravnog odbora tog udruženja Amila Omersoftić zahtjeve je potrebno podnijeti Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), dodajući da je potrebno iscrpiti sve pravne mogućnosti u svojoj zemlji prije podnošenja apelacije Evropskom sudu za ljudska prava.


Također, dodala je da štediše čija je štednja bila položena na teritoriji FBiH ove godine mogu podnijeti zahtjev kod Finansijsko-informatičke agencije FIA, nakon što federalna vlada objavi poziv za verifikaciju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.