Izvor: eKapija | Nedjelja, 28.01.2018.| 11:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

UKC RS dobavljačima i Poreskoj upravi duguje blizu 100 mil KM

(Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)
Dugovanja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske prema dobavljačima i Poreskoj upravi RS dostigla su enormnu cifru od 97,1 mil KM. Kredit od 55 mil KM, koji je nedavno odobren, samo će djelimično ublažiti finansijsku stanje u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u RS, smatraju sindikalci, ali i ljekari, piše Capital.

Iako u UKC RS ističu da obaveze za poreze i doprinose izmiruju redovno od marta prošle godine, na naplatu su došla milionska dugovanja iz prethodnih godina.

Nereprogramirane poreske obaveze zaključno sa 23. januarom ove godine, potvrđeno je za Capital, iznose oko 42,6 mil KM, dok su dospjele obaveze po reprogramu iz 2015. godine 8,26 mil KM. Dobavljači, pak, potražuju svojih 46,2 mil KM.

Klinički centar je prisiljen da zatraži novi reprogram poreskog duga.

- UKC RS redovno izmiruje obaveze za poreze i doprinose po osnovu ličnih primanja radnika od marta 2017. godine, a navedeni dug se odnosi na dospjele obaveze po osnovu poreza i doprinosa do marta 2017. Novim kreditom će biti izmirene sve obaveze prema bankama, odnosno krediti iz ranijeg perioda, kao i veliki dio obaveza prema dobavljačima. Dospjeli dug prema Poreskoj upravi do marta 2017. biće predmet reprograma za koji je podnešen zahtjev - kazali su u pisanom odgovoru za Capital u UKC RS.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.