NavMenu

Klinika za hematologiju KCUS uskoro će biti preseljena u Centralni medicinki blok

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.01.2018. 12:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: JPC-PROD/shutterstock.com)Ilustracija
Klinika za hematologiju KCUS trebalo bi u maju da bude preseljena u novi prostor Centralnog medicinskog bloka, navodi se u saopštenju KCUS-a.

Projektom je predviđena izgradnja i uređenje prostora od oko 1.800 m2 na 13. sprat CMB, lamela C. Posebna pažnja posvećena je projektovanju i izgradnji sterilnog odjela koji je smješten u centralnom dijelu klinike i zauzima 250 m2. U sterilni odjel je strogo kontroliran ulaz, a kroz sanitarni propusnik. U navedenom dijelu biće smješteni pacijenti nakon transplantacije i u toku pripreme za transplantaciju.

Projekt je od izuzetno velikog značaja, jer će se njegovom realizacijom poboljšati uslovi liječenja pacijenata, kao i rada uposlenika.

- Novi prostor imat će opremu za primjenu najsavremenog tretmana hematoloških pacijenata. Cilj nam je da našim pacijentima omogućimo najbolje metode liječenja transplantacije koštane srži i smanjimo odlazak na skupa liječenja u inostranstvo. Ušteđeni novac usmjerit će se za nabavku novih lijekova u liječenju hematoloških oboljenja - rekla je Alma Sofo, šefice Klinike za hematologiju.

Izvođenje građevinskih, zanatskih i dio instalaterskih radova klinike finansira Turska agencija za saradnju i koordinaciju – TIKA. Ostala sredstva su dio Cengiz Insaat donacije i ostatak kredita Saudijske Arabije.


Pacijenti Klinike za hematologiju zatečeni su početkom 2016. u najlošijim mogućim uslovima. Menadžment KCUS-a je privremeno preselio kliniku u uslovniji prostor, a napori su usmjereni u traženje trajnog i kvalitetnog rješenja, što je realizovano uz pomoć TIKA-e.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.