NavMenu

Vlada RS ponovo odgodila plaćanje poreza Swisslion Industriji alata

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.01.2018. 09:59
Komentari
Podeli
(Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com)
Vlada RS prihvatila je zahtjev kompanije Swisslion Industrija alata, u vlasništvu biznismena Rodoljuba Draškovića, i do kraja juna odgodila plaćanje dospjelih milionskih poreskih obaveza, prenio je poslovni portal Capital.

Ukupan dospjeli poreski dug preduzeća Swisslion Industrija alata početkom decembra prošle godine iznosio je 8,8 mil KM.

U Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva RS potvrdili su za Capital da je razmatrana informacija o zahtjevu ovog preduzeća za odgađanje plaćanja dospjelih poreskih obaveza i da je taj zahtjev prihvatila.

- Vlada je donijela zaključak kojim se, u cilju očuvanja proizvodnje i zaposlenosti u ovom privrednom društvu, preporučuje Poreskoj upravi da, do 30. juna 2018. godine, privremeno odgodi plaćanje dospjelih poreskih obaveza, s tim da je preduzeće dužno redovno izmirivati tekuće poreske obaveze - kazali su u Ministarstvu.


Swisslion Industrija alata je u molbi koju je uputila Ministarstvu zatražila produženje roka za odgađanje prinudne naplate dospjelih poreskih obaveza iz perioda privatizacije, odnosno do 2007. godine i poreskih obaveza nastalih od početka 2008. do kraja 2011. godine.

Preduzeće je navelo i da od 2012. uredno plaća sve svoje obaveze za poreze i doprinose, te da je do kraja 2017. uplatilo 16,3 mil KM.

Vlada je do sada u nekoliko navrata odgađala plaćanje dopjelih obaveza ovog preduzeća.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.