Izvor: eKapija | Srijeda, 24.01.2018.| 14:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Objavljen poziv za dostavu projekata u oblastima urbane mobilnosti i unapređene proizvodnje

(Foto: Gajus/shutterstock.com)
U okviru programa EU Horizon 2020, Evropski institut za inovacije i tehnologiju (EIT) objavio poziv za dostavljanje projektnih prijedloga koji se odnosi na formiranje inovacijske zajednice u oblastima urbane mobilnosti, kao i unapređenje proizvodnje sa dodatnom vrijednosti, saopšteno je iz Vlade RS.

Pozivom se nastoje motivisati inovatori i preduzetnici da razviju rješenja za društvene izazove, a formiranjem zajednica bi se uticalo na transformaciju današnjih oblika industrijske proizvodnje i razvijanje novih inovativnih proizvoda i usluga, kao i nastanak sveobuhvatnijeg i sigurnijeg sistema urbane mobilnosti.

EIT formiran sa ciljem da okuplja inovatore i preduzetnike, ojača saradnju između sektora i privuče vrhunske talente iz cijelog svijeta, sa kolektivnim ciljem - izgradnja boljeg svijeta.

Projektne prijedloge možete kandidovati do 12. jula 2018. godine.

Detaljnije informacije o pozivu, načinu apliciranja, uslovima i kriterijumima koje aplikanti moraju da ispune prilikom apliciranja možete pronaći na ovom linku.

- S obzirom na to da se projekti podnose posredstvom elektronske platforme (e-MS), u cilju prikupljanja informacija i unapređenja učešća aplikanata iz Republike Srpske u programima Evropske unije, molimo aplikante iz Republike Srpske da obavijeste Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju (b.vicanovic@meoi.vladars.net, cc d.telic@meoi.vladars.net, j.saraba@meoi.vladars.net) o kandidovanju za sredstva programa EU Horizon 2020 - saopšteno je iz Vlade RS.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.