NavMenu

Višegrad i Istočno Sarajevo uspostavljaju turističku saradnju

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 24.01.2018. 10:22
Komentari
Podeli
(Foto: Kitja Kitja/shutterstock.com)
Načelnik Opštine Višegrad Mladen Đurević i direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić dogovorili su u utorak (23. januara 2018. godine) potpisivanje protokola o saradnji s ciljem unapređenja saradnje u oblasti turizma.

- Višegrad i Istočno Sarajevo imaju odlične turističke potencijale, od kojih su najveći Andrićgrad i Jahorina - istakao je Đurević nakon sastanka koji je održan u Višegradu.

On je dodao da je turistička ponuda koju imaju ove dvije lokalne zajednice u centru turističke ponude Republike Srpske, ali i regiona.

- Naš zajednički plan je da promovišemo i unapređujemo turističku ponudu naše regije, a siguran sam da ćemo nakon dogovorenih aktivnosti povećati broj turista s obzirom na raznovrsnu turističku ponudu Višegrada i Istočnog Sarajeva - naglasio je Đurević.

Direktor Turističke organizacije Istočnog Sarajeva Igor Tošić rekao je da je na sastanku razgovarano o turističkim sadržajima i ponudama Višegrada i Istočnog Sarajeva.


- Andrićgrad i Jahorina su brend Republike Srpske. Pokušaćemo da povežemo Višegrad i Istočno Sarajevo kako bi unaprijedili turizam kao jednu od najvažnijih grana privrede - istakao je Tošić.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da će Jahorina kao centar zimskog turizma značiti Višegradu kao dodatni sadržaj, isto kao što će i turistima na Jahorini mnogo značiti Višegrad s obzirom da je tu centar kulture i umjetnosti Andrićgrad.

Ona je najavila da će turističke organizacije u svojim promotivnim aktivnostima na te dvije destinacije gledati kao na cjelinu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.