NavMenu

Više od 20% od ukupne prodaje Mlijekoprodukt izvezao na tržište EU

Izvor: eKapija Srijeda, 24.01.2018. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: Alexander Tolstykh/shutterstock.com)
Marketing menadžer kompanije Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice Vlado Sandić izjavio je prošla godina bila uspješna za kompaniju sa pozitivnim rezultatima, uprkos brojnim izazovima na tržištu mlijeka, saopšteno je na zvaničnom opštinskom sajtu.

- Mliječna industrija je veoma komplikovana industrija u kojoj postoje različiti problemi pogotovo kada je u pitanju izvoz na tržište Evropske unije, ali smo uz pomoć Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i u dogovoru sa našim dobavljačima sirovog mlijeka, uspjeli da prevaziđemo sve probleme i izvezemo više od 20% ukupne prodaje na tržište EU - precizirao je Sandić.

On je naveo da je kompanija u posljednje tri godine investirala više od 20 mil KM, a da su investicije bile usmjerene u poboljšanje kvaliteta sirovog mlijeka, te u proizvodni proces u kojem se danas primjenjuju najsavremenije tehnologije.


Kompanija Mlijekoprodukt organizovala je nedavno prijem za poslovne poslovne partnere, privrednike, saradnike i predstavnike opštinske uprave Kozarska Dubica.

Načelnik Opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je tom prilikom da Mlijekoprodukt prerađuje više od 70 miliona litara mlijeka godišnje i, sa oko 330 zaposlenih, ostvaruje godišnji bruto promet veći od 100 mil KM.

Kompanija direktno sarađuje sa 1.500 farmi, a za ovu godinu planiran je sličan nivo otkupa kao i prošle godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.