Izvor: Capital | Srijeda, 24.01.2018.| 08:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro tender za izgradnju zgrade Ustavnog suda RS u Banjaluci

(Foto: sabthai/shutterstock.com)
Ministar pravde RS Anton Kasipović potvrdio je za Capital da će procedura izbora izvođača koji će graditi zgradu Ustavnog suda RS u Banjaluci biti uskoro pokrenuta.

Rekao je da u budžetu postoji određen iznos predviđen za investicije, ali nije želio da govori o tome koliko bi ova zgrada mogla da košta.

- Na osnovu projekta koji je pripremljen ministar finansija i ja treba da procijenimo troškove izgradnje i na koji način ćemo obezbijediti taj novac. Postoje sredstva za investicije na različitim pozicijama u budžetu i vjerujem da to neće biti problem, jer je zgrada Ustavnog suda jedna od investicija koja svakako zaslužuje pažnju Vlade RS - rekao je Kasipović.

On je istakao da bi dva ministarstva u narednih mjesec ili dva trebalo da završe sve što je potrebno, uključujući i obezbjeđenje novca, kako bi se raspisala ova javna nabavka.

Predsjednik Ustavnog suda RS Džerard Selman rekao je za Capital da će Ministarstvo finansija i Ministarstvo pravde voditi kompletnu proceduru u vezi sa raspisivanjem tendera i izborom najpovoljnijeg ponuđača. Kazao je da bi, ukoliko sve bude išlo po planu, gradnja mogla da počne u drugoj polovini godine.

Zgrada Ustavnog suda RS biće izgrađena u centru Banjaluke, iza Centralne banke BiH, na placu od dvije hiljade kvadrata. Ustavni sud RS trenutno se nalazi u zgradi starog banjalučkog vojnog odsjeka.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.