NavMenu

TK mijenja zakon radi smanjenja aerozagađenja - Poslovni i pojedini stambeni objekti biće priključeni na toplovod

Izvor: eKapija Srijeda, 17.01.2018. 09:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Svietlieisha Olena/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je u utorak (16. januar 2018. godine) Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima ovog kantona.

Ovaj zakon predstavlja realizaciju zaključaka kantonalne vlade iz oktobra 2017. godine, kojim je utvrđena obaveza da resorno ministarstvo izradi akt koji će doprinijeti smanjenju aerozagađenja, a kroz smanjenje broja individualnih ložišta, prenosi portal Avaza.

Sekretar Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK Emir Softić izjavio je da će se ovim zakonskim rješenjem svi poslovni i stambeni objekti određene kvadrature morati priključiti na toplovodnu mrežu, tamo gdje to uslovi dozvoljavaju.

- Predviđeno je da svi poslovni objekti, bez obzira na kvadraturu, i svi stambeni objekti kvadrature veće od 200 metara kvadratnih, gdje to tehničke mogućnosti dozvoljavaju, izvrše priključenje na toplovodnu, odnosno vrelovodnu mrežu - pojasnio je Softić.


Prijedlog zakona će biti upućen u skupštinsku proceduru.

Rok za primjenu ove zakonske regulative je do oktobra 2018. godine, a za sve koji se ne priključe na toplovodnu mrežu, a koje ovaj zakon obavezuje, predviđene su i novčane kazne, prenio je Avaz.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.