NavMenu

Vlasti u BiH usaglasile odgovore na Upitnik Evropske komisije

Izvor: Klix Srijeda, 17.01.2018. 08:55
Komentari
Podeli
(Foto: europa.eu)
Na jučerašnjem sastanku predstavnika centralne vlasti s entitetskim funkcionerima u BiH dogovoren je tekst odgovora na sva preostala pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić rekao je nakon sastanka u Istočnom Sarajevu da je zadovoljan rezultatima konsultativnog sastanka, jer su uspjeli dogovoriti tekst odgovora na sva preostala pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

- Sva tijela unutar mehanizma koordinacije su dobila vrlo jasne i definisane rokove, odnosno da se do petka ti odgovori puste u proceduru verifikacije. U narednih nekoliko dana očekujemo da ćemo imati završene sve odgovore na Upitnik Evropske komisije, nakon čega idu procedure verifikacije i tehničke pripreme - rekao je Zvizdić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH istakao je kako su vlasti u završnoj fazi kompleksnog posla pripreme odgovora na Upitnik Evropske komisije. Kako kaže, odgovori na pitanja u konačnici će biti dostavljeni institucijama EU na više od 25.000 stranica.

- Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u ovom procesu na požrtvovanosti, a posebno entitetskim premijerima, ministrima finansija i članovima Kolegija za evropske integracije. Ovim je pokazano da mehanizam koordinacije

u potpunosti funkcioniše - kazao je Zvizdić.

Jučerašnji sastanak održan je u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, a državnu vlast predstavljali su predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

Entitetske delegacije predstavljali su premijerka RS Željka Cvijanović, ministar finansija Zoran Tegeltija, premijer FBiH Fadil Novalić i federalna ministrica finansija Jelka Milićević.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.