NavMenu

U Goraždu otvorena savremena tržnica u naselju Rasadnik

Izvor: eKapija Petak, 24.10.2008. 09:52
Komentari
Podeli

Goražde je od jučer bogatije za još jedan vrijedan objekat. Riječ je o savremeno uređenoj gradskoj pijaci u naselju Rasadnik. Uz prisustvo brojnih zvanica, predstavnika Vlade FBiH, BPK-a Goražde i općina u njegovom sastavu, predstavnika Islamske zajednice, privrednika i nekoliko stotina građana, 22.10.2008. godine upriličeno je svečano otvorenje, navodi se u saopćenju.

Svečanu vrpcu presjekli su načelnik Općine Goražde prof. Mustafa Kurtović i premijer BPK-a Goražde Salem Halilović.

U realizaciju ovog projekta goraždanska firma Kaja Company je uložila oko 2.000.000,00 KM. U sklopu ove savremeno uređene tržnice, na površini od 8 000 m2 , smješteno je 38 poslovnih prostora, posebni odjeli za zelenu pijacu i mliječne proizvode, restoran i parking prostor.

Realizacijom ovog projekta riješit će se dugogodišnji problem zelene pijace na desnoj obali u Goraždu ali i smještaj trgovaca s tzv. male pijace na lijevoj obali, čime će se stvoriti uslovi za bolji rad. Za potrebe održavanja ovog objekta biće uposleno 10 radnika, čime je došlo i do otvaranja novih radnih mjesta. Pijaca sa radom počinje u subotu 25.10.2008. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.