NavMenu

U aprilu kreće gradnja eko-kuće na zeničkim Smetovima

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 15.01.2018. 09:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shaiith/shutterstock.com)Ilustracija
Početkom aprila trebalo bi da počne izgradnja eko-kuće na Smetovima, koja će itekako obogatiti omiljeno izletište Zeničana, prenosi Sarajevo construction.

Edin Šarić, predsjednik Saveza izviđača grada Zenice, kaže da je sretan što je ovaj projekt konačno dočekao početak realizacije.

- I prošle godine se o tome pričalo, međutim, sredstva su otišla za druge projekte. Izgradnja je ponovo aktuelizirana, s obzirom na to da je u budžet Grada ušla stavka od 100.000 KM za izgradnju eko-kuće, a na isti iznos u sufinansiranju projekta obavezao se i Kanton - pojašnjava Šarić.

Ističe da će eko-dom na Smetovima biti izgrađen od ekoloških materijala, s kapacitetom od 50 ležaja, u sklopu čega će se nalaziti edukativni i pokazni centar za djecu te škola u prirodi.

- Ovaj dom bit će namijenjen svima. Svojim kapacitetom i sadržajima doprinijet će kvalitetnijem smještaju i uvjetima za mlade iz Zenice, ali i ZDK, izviđače, sportske organizacije, manje ekipe - naglašava Šarić.


Vrijednost projekta je 340.000 KM. Osim brojnih sadržaja koje će ponuditi eko-dom, iz Saveza izviđača Zenice posebno ističu izgradnju botaničkog vrta.

- U planu je izgradnja botaničkog vrta, u kome bismo zasadili sve autohtono bilje koje imamo na području ZDK. Na taj način, ovaj vrt bit će edukacioni poligon za sve mlade ljude, kako iz ZDK tako i iz BiH - kaže Šarić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.