NavMenu

Prošla godina jedna od najlošijih za pčelare

Izvor: RTRS Nedjelja, 14.01.2018. 14:18
Komentari
Podeli

(Foto: xuanhuongho/shutterstock.com)
Prošla godina bila je jedna od najlošijih za pčelare, koji nisu imali puno izbora da pomognu pčelinjim društvima i ostvare proizvodnju, rekao je Srni profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Goran Mirjanić.

Mirjanić, koji je u nedjelju (14. januar 2018. godine) u Zvorniku održao predavanje o radovima u pčelinjaku, izrazio je nadu da će pčelarska sezone ove godine biti dobra.

On je istakao da je pčelare upoznao o neophodnosti pravovremenog proširenja legla i adekvatne zamjene matica s ciljem da se, ako vremenske prilike dozvole, što više iskoriti predstojeća pčelinja paša.

Predsjednik Udruženja pčelara Bagrem iz Zvornika Radovan Stevanović rekao je da je prošla godina bila veoma loša za pčelare sa područja zvorničkog kraja kada je riječ o unosu meda i ostalih pčelinjih prinosa.

On je napomenuo da resorno ministarstvo Vlade Republike Srpske daje pet KM podsticaja po košnici, te da broj košnica za podsticaj, koje su registrovane, nije limitiran.

Stevanović je rekao da gradsko Odjeljenje za društvene djelatnosti, privredu i poljoprivredu izdvaja sedam KM za pčelare koji imaju do 50 registrovanih pčelinjih košnica.

Predavanje je organizovalo Udruženje pčelara Bagrem. Udruženje broji oko 110 članova i ima do 15.000 košnica.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.