Izvor: Indikator | Nedjelja, 14.01.2018.| 11:22
Izdvojite članak Odštampajte vijest

BiH promovisala atrakcije na jednom od najvećih turističkih sajmova u Skandinaviji

(Foto: Rocksweeper/shutterstock.com )
Na ovogodišnjem sajmu turizma Reiselivsmessen u Norveškoj po prvi put je predstavljena i Bosna i Hercegovina.

Solheimen Konferansehotell iz Norveške pozvao je turističku agenciju Kula-Turist iz Bosne i Hercegovine da zajedno učestvuju na jednom od najvećih sajmova turizma u Skandinaviji, te jednom od većih te vrste u svijetu.

Vlasnik agencije Kula-Turist Nedžad Boškailo, koji živi i radi u Norveškoj, ima dugogodišnju poslovnu saradnju sa Solheimen Konferansehotell koju vodi Kari Brochmann Skoklefald.

Ambasador BiH u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević rekao je da je ovo izuzetno važno za BiH, jer su Norvežani poznati kao strastveni ljubitelji turizma i putovanja.

- Prirodne ljepote i cijene koje nudimo moraju biti predstavljeni Norvežanima. Ljepote BiH i ono što mi imamo ponuditi još je nepoznato široj norveškoj javnosti. Mi ćemo s našim norveškim prijateljima pokušati opravdati ukazanu priliku za prezentaciju turističke ponude, sa željom da nas posjeti što veći broj skandinavskih turista - istaknuo je Makarević.

Boškailo je osigurao veće količine brošura i kataloga turističkih agencija iz cijele Bosne i Hercegovine, koje su prezentovane i podijeljene zainteresovanim posjetiteljima na sajmu turizma.

- Naravno, imamo želju da nas posjete turisti iz cijelog svijeta, jer na ovom sajmu učestvuju skoro sve zemlje koje ulažu u turizam. Na sajmu nisu predstavljene samo ponude Solheimenhotell Konferansehotell i Kule-Turist, već turističke ponude iz cijele BiH - kazao je Boškailo.

Sajam koji se održava u Telenor Areni u Oslu završava se u nedjelju, 14. januara, izvijestila je Fena.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.