NavMenu

Vlada RS izdvojila 2,5 mil KM za sanaciju Banskog dvora

Izvor: eKapija Nedjelja, 14.01.2018. 10:57
Komentari
Podeli

(Foto: By knovakov / shutterstock.com)
Vlada Republike Srpske finansiraće prvu fazu obnove Banskog dvora u iznosu od 2,5 mil KM, rekla je premijerka RS Željka Cvijanović nakon sastanka u subotu (13. januar 2018. godine) sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem i direktorom Kulturnog centra Banski dvor Mladenom Matovićem, navodi se na zvaničnom gradskom sajtu.

- Projekat je veliki i radiće se u nekoliko faza. Sanacija obuhvata obnovu krova, fasade, kao i druge neophodne radove. Banski dvor je ogroman resurs Banjaluke, ali i Republike Srpske i vjerujem da će nakon sanacije ova institucija biti u punom kapacitetu – rekla je Cvijanović.

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da su ovo odlične vijesti za Banjaluku, jer je sada prilika da Banski dvor konačno počne da funkcioniše u punom kapacitetu.

- Dugo godina čekamo na ozbiljnu rekonstrukciju, a zanačajan dio objekta trenutno nije u funkciji, odnosno dosta prostorija nije u upotrebljivom stanju. Prva faza bi podrazumijevala zamjenu krova, fasade i stolarije, a onda se može ući u sanaciju instalacija. Nakon rekonstrukcije, svi građani Banjaluke će dobiti multifunkionalan prostor za održavanje kulturnih i drugih događaja – naglasio je Radojičić.

Dodao da je u toku i rekonstrukcija užeg centra grada koji bi trebalo da dobije novi izgled, a Banski dvor je jedna od najznačajnih građevina u centru grada.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.