Izvor: eKapija | Petak, 12.01.2018.| 12:11

Hadžići dobijaju fabriku za preradu voća i povrća - Od februara počinje da radi firma Oba Food

(Foto: kaband/shutterstock.com)
Početkom februara 2018. godine iz Hadžića će na domaće i inostrano tržište biti plasirani prvi proizvodi novoosnovane firme za proizvodnju, preradu i pakovanje voća i povrća. Naime, kompanija TGT iz Sarajeva je u prostoru kasarne Žunovnica na 1.500 m2 oformila pogone firme Oba Food, saopćeno je na zvaničnom općinskom sajtu.

Direktor Oba Food Hasan Gurbuz kaže da se četiri godine razrađivala ideja o osnivanju jedne ovakve fabrike.

– Investirali smo 750.000 EUR u nabavku mašina i opreme za preradu i pakovanje voća i povrća koje ćemo plasirati na domaće i inostrano tržište. Radi se o svježim i sušenim proizvodima, a mjesečno ćemo prerađivati 500 tona voća i povrća. Radit ćemo u dvije smjene i zaposliti do 40 radnika - rekao je Gurbuz, koji se zahvalio Općini Hadžići na ustupljenom prostoru i pomoći oko pokretanja proizvodnje.

Općinski načelnik Hamdo Ejubović rekao je da čine sve kako bi olakšali investitorima da pokrenu proizvodnju i otvore nova radna mjesta.

- Hadžići su i te kako interesantni za ulaganja i investicije, a to potvrđuju brojni projekti. Raduje nas činjenica da će u ovoj fabrici zaposlenje naći do 40 naših sugrađana. Isto tako raduje nas podatak da će i naši poljoprivredni proizvođači moći svoje proizvode ponuditi ovoj kompaniji, što se posebno odnosi na naše malinare - istakao je Ejubović.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.