Izvor: eKapija | Četvrtak, 11.01.2018.| 09:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U planu brendiranje banjalučkog ćevapa

Banjaluka ima potencijal da s onim što je banjalučki ćevap i pričom koja se oko njega može razviti napravi jednu manifestaciju, koja će biti tradicionalna i koja će privlačiti i domaće i strane posjetioce, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Najavljujući prvi festival banjalučkog ćevapa "Ćevap fest", koji će biti održan u subotu (13. januara 2018. godine) na parkingu kod "Kraša" u centru grada, rekao je da ova manifestacija, posvećena promociji domaćeg, lokalnog, prepoznatljivog proizvoda i brenda, donosi i cjelodnevni bogat kulturno-umjetnički program.

Prema njegovim riječima, na parkingu kod "Kraša" biće postavljeni posebni šatori za dosad prijavljenih šest roštiljnica, koje će ćevape prodavati po popularnim cijenama.

- Uz prateći kultuno-umjetnički program ide i domaće piće, i to od Banjalučke pivare, MB impexa, Vinarije Jungić i Vitaminke. Dakle, isključivo domaći proizvodi i domaći brendovi - rekao je Radojičić.

Naglasio je da je upravo cilj da cijela manifestacija bude svojevrsna promocija domaćeg.

Radojičić je pojasnio da gosti koji dolaze u Banjaluku, u principu, znaju za banjalučki ćevap i to je jedna od prepoznatljivih odrednica grada, ali da su željeli od te priče napraviti i nešto više.

- Tako je paralelno s ovom manifestacijom grad pokrenuo i zaštitu geografskog porijekla, odnosno mi ćemo biti nosioci inicijative koja ima formalni put prema ovlaštenim institucijama u BiH da se zaštiti geografsko porijeklo i naziv banjalučkog ćevapa, odnosno brendiranje kako ga neko drugi nekada ne bi mogao zloupotrebljavati - zaključio je Radojičić.

Zvanični promoter banjalučkog ćevapa i lice koje se nalazi na logu ove manifestacije Nebojša Kuštrinović istakao je da je grad na Vrbasu poznat po svom banjalučkom ćevapu, koji je gastronomski brend ovog grada.

On je pojasnio da banjalučki ćevap u odnosu na druge nije poseban samo po tome što se pravi u pločicama, već i po lepinji, koja se priprema u specijalnim krušnim pećima na temperaturi od preko 400°C, saopšteno je na sajtu Grada Banjaluka.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.