NavMenu

Na proljeće gotovi radovi na Domu zdravlja Kumrovec

Izvor: eKapija Srijeda, 10.01.2018. 09:36
Komentari
Podeli
(Foto: miamia/shutterstock.com)
U toku je posljednja, treća faza, rekonstrukcije Doma zdravlja Kumrovec na Otoci, a radove izvodi firma Unigradnja. U okviru ove faze planirana je izgradnja novih sadržaja. Sam projekat sastoji se iz dva dijela - vanjskog uređenja i izgradnje prizemnog dijela objekta, piše Oslobođenje.

- Planirano je da se otvoreni dio objekta u prizemlju zatvori i da se naprave dvije recepcije, magacinski prostor i prostorija za tehničke uređaje, što će biti od velike pomoći medicinskom osoblju. U okviru vanjskog uređenja izgradit će se veliki parking sa 100 mjesta sa protupožarnim putem. Također, planirana je nova javna rasvjeta. Očekujemo da će radovi biti završeni na proljeće - kazao je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.


Vrijednost radova je 1,2 mil KM, a novac su obezbijedili Općina Novi Grad, Zavod zdravstvenog osiguranja KS, Ministarstvo zdravstva KS i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, rekonstrukcija Doma zdravlja Kumrovec počela je 2014. godine i najveći je objekat ove namjene u KS kojem gravitira 50.000 stanovnika novogradske općine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.