NavMenu

Volkswagen automobili i dalje najprodavaniji

Izvor: Capital Utorak, 09.01.2018. 09:13
Komentari
Podeli
(Foto: Gyuszko-Photo/shutterstock.com)
Prodaja automobila Volkswagena prošle godine porasla je na oko 10,7 miliona, čime je ovaj gigant zadržao prednost ispred Toyote i mjesto najvećeg svjetskog proizvođača automobila.

Bild am zontag navodi da su isporuke koje uključuju brendove Audi i Porsche doprinijele da se prvi put ostvari prihod veći od 220 mlrd EUR, nakon rekordnih 217 milijardi 2016. godine.

Tokom 2016, nakon skandala "Dizelgejt", to jest varanja na testovima emisija gasova dizel-vozila, prodaja grupe porasla je za 3,8% na rekordnih 10,3 miliona automobila.


Istovremeno, zabilježen je veliki skok prodaje u Kini i Evropi.

Japanska Toyota je prošlog mjeseca objavila procjene o prodaji 10,35 miliona automobila širom svijeta u 2017. godini preko svojih brendova Toyota, Lexus i Hino, što je 2% više nego u 2016.

Ta kompanija u 2018. godini očekuje rast prodaje na 10,5 miliona automobila, navode ekonomski portali.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.