NavMenu

Od proljeća uređenje toka Drine u Višegradu - Zajednički projekat Opštine i preduzeća HE na Drini

Izvor: eKapija Utorak, 09.01.2018. 08:49
Komentari
Podeli
(Foto: henadrini.com)
Opština Višegrad i zavisno preduzeće Hidroelektrane na Drini iz Višegrada od proljeća 2018. pokreću zajedničke projekte u oblasti infrastrukture i uređenja rijeke Drine, potvrđeno je 8. januara, prenio je zvanični opštinski sajt pozivajući se na Srnu.

Načelnik Opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je novinarima da je dogovoreno mnogo planova u narednom periodu, te pohvalio saradnju između ovog preduzeća i opštine.

- Projekti koje ćemo raditi veoma su važni za građane Višegrada. Hidroelektrana je od izuzetnog značaja za našu opštinu, a skoro trećina budžeta opštine je od naknada potopljenog zemljišta - istakao je Đurević.

Direktor preduzeća Hidroelektrane na Drini Nedeljko Perišić rekao je da ovo preduzeće zbog svojih uticaja na okolinu ima obavezu da uradi određene infrastrukturne poslove.


- Od proljeća kreću projektovanja koja se odnose na uređenje toka rijeke Drine i regulisanje pristupnih puteva objektima Hidroelektrane Višegrad - istakao je Perišić.

On je dodao da je Hidroelektrana Višegrad najveći privredni subjekt, te da sa te strane ima i socijalnu odgovornost prema građanima, sportskim klubovima, kulturno-umjetničkim društvima.

- Nadam se da ćemo svojim poslovnim angažmanom i sticanjem većeg profita imati više mogućnosti za podržavanje različitih manifestacija - rekao je Perišić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.