NavMenu

Uskoro počinje rekonstrukcija Trga branilaca u Goraždu - Pogledajte kako izgleda projekat vrijedan milion maraka (FOTO)

Izvor: eKapija Srijeda, 03.01.2018. 12:22
Komentari
Podeli
Za rekonstrukciju Trga branilaca u Goražu već je spremno idejno rješenje, a radovi bi trebalo da počnu u 2018. godini, rečeno je za portal eKapija iz Grada Goražde. Rekonstrukcija trga koštaće više od milion maraka, a Grad je spreman finansirati ovaj projekat sa 200.000 KM.

- Ostatak će obezbijediti bratska Općina Kećioren sa drugim bratskim općinama iz Turske, te Unija općina Balkana, Afrike i Azije – TDBB čiji je član i Grad Goražde. Ideja izgradnje trga rodila se u saradnji sa Općinom Kećioren iz Ankare, čiji inžinjeri su već boravili ovdje i koji su nam poslali prijedlog idejnog rješenja o kojem ćemo razgovarati na Gradskom vijeću i usvojiti konačnu verziju - kažu u Gradskoj upravi Goražde.

Dodaju da će konačna verzija biti usvojena nakon što i građani iznesu svoje mišljenje na javnim raspravama, dok bi se u realizaciju ušlo već u ovoj godini.

- Budući da smo često primjer uspješne lokalne zajednice, želimo da i naš centralni trg svjedoči našem uspjehu. To će biti urbana cjelina sa vodoskocima i prikladnim hortikulturnim rješenjima, a ono što je najupečatljivije jeste sahat kula koja će ubrzo postati jedan od simbola Goražda.

U Gradskoj upravi poručuju da će projekat doprinijeti kvalitetu života u ovom gradu na Drini, te da je svaki pozitivan pomak dobrodošao.

- Odavno je bilo vrijeme da se nešto učini po pitanju uređenja centralnog trga u Goraždu, međutim, nismo bili u mogućnosti da to uradimo sami. Grad će na ovaj način dobiti jednu urbanu cjelinu kojoj će pozavidjeti i veći i bogatiji gradovi. Na ilustracijama idejnog rješenja možete vidjeti da će to biti značajno drugačiji i uređeniji trg od ovog koji danas imamo.



Fotogalerija
Obnova Trga u Goraždu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.