Izvor: eKapija | Srijeda, 03.01.2018.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Swisslion u 2017. uložio više od 35 mil KM u Hercegovini - Grad sunca u 2018. dobija hotel, apartmane i vile

(Foto: Goran Bogicevic/shutterstock.com)
Prehrambena industrija Swisslion Trebinje je samo u 2017. godini iz dobiti poslovnog sistema u turizam uložila više od 35 mil KM, potvrdila je Srni saradnik za informisanje te kompanije Ana Buha, a prenosi Trebinjelive.

Ona kaže da je zabilježen rast proizvodnje od oko 10%, te da industrija raspolaže sa 12 proizvodnih linija u Trebinju i dvije u Nevesinju sa 110 proizvodnih artikala.

Prije nekoliko dana pokrenuta je nova linija za vafl i proizvodnja novog proizvoda vrhunskog kvaliteta "fine" u Trebinju, a Buha kaže da timovi tehnologa već pripremaju nove ukuse u konditorskoj industriji.

Ona dodaje da je u planu za iduću godinu nastavak širenja i povećanje izvoza u oblasti prehrambene industrije i da se očekuje rast od 10%, kao i osvajanje novih tržišta.

- Proizvodimo hranu za sve generacije, a proizvodni program izvozimo u sve zemlje regiona, zatim u zemlje Evropske unije – Austrija, Njemačka, Holandija, Bugarska, Rumunija - ističe Buha i dodaje da je u 2017. godini ova kompanija proširila tržište i da je počela da izvozi u Rusiju i Albaniju.

Ona napominje da je ovo bila vrlo uspješna godina i za metalsku industriju, gdje se očekuje oko 500.000 KM dobiti, te ističe da su u planu i nova zapošljavanja i rast proizvodnje za oko 15%.

- Swisslion industrija alata Trebinje je povećala proizvodnju za 10%, a zaposlili smo više od 100 radnika. Primanja radnika u 2017. godini povećana su za 13%. Sa odličnim menadžmentom fabrike krenuli smo sigurnim korakom naprijed i za 2018. obezbijedili tržište i repromaterijal - kaže Buha.

Govoreći o ulaganjima u oblasti turizma Buha je istakla da je u u 2017. godini u hotelu SL Industry i Gradu sunca zaposleno više od 150 ljudi.

- Otvorili smo nove objekte – akva park, dino park, sunčanu igraonicu, hotel visoke kategorije. U 2018. godini otvorićemo još jedan hotel u Gradu sunca, a biće izgrađeni i smještajni kapaciteti, oko 200 luksuznih vila i apartmana. Uporedo se gradi i sportsko-rekreativni kompleks - rekla je Buha.

Plan je da će svi započeti objekti biti završeni u 2018. godini.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.