Izvor: Klix | Srijeda, 03.01.2018.| 15:49

Prevent FAD uvodi nove proizvode u 2018. - Kompanija širi poslovanje u saradnji sa Željezarom Ilijaš

Ilustracija (Foto: michaeljung/shutterstock.com)
Prevent FAD, kompanija koja uspješno posluje u okviru Prevent grupacije, u narednom periodu planira rast poslovanja i nova upošljavanja, kao i uvođenje novih proizvoda u svoj portfolio, a kroz saradnju sa Željezarom Ilijaš koja će biti oslonac daljeg poslovanja FAD-a.

- Kroz suradnju sa Željezarom Ilijaš želimo jačati sinergijsko djelovanje Prevent grupacije i povećati konkurentnost na tržištu. U narednom periodu planiramo da 50% potreba FAD-a za sivim livom bude pokriveno iz Željezare. Zajednička suradnja će za obje firme donijeti bolju poziciju na tržištu, jer divizija Metala Prevent BH kroz ovu sinergiju može da po prvi put ponudi gotov proizvod kupcu, dok smo do sada na tržište istupali isključivo samo sa ponudom mehaničke obrade uz sirovinu uvezenu iz drugih zemalja - izjavila je za Fenu direktorica Prevent FAD Amira Čengić.

Prema njenim riječima, u Prevent FAD-u mogu obrađivati sve rotaciono simetrične dijelove, te su već u 2017. godini krenuli sa uvođenjem novih proizvoda u portfolio.

- U narednom periodu planirano je dodatno širenje poslovanja, što će rezultirati i novim zapošljavanjem. Planiran je rast od 15% u prvom kvartalu naredne godine - navodi Čengić.

Prevent FAD ima godišnji kapacitet od 4 miliona kočionih diskova. Najveći dio izvoza plasira se na tržište EU i to za direktnu ugradnju u vozila Volkswagen grupacije, kao sto su Audi, Škoda, VW i drugi.

Interes za širenje portfolija proizvoda iz grupe kočionih diskova postoji, a također i izlazak na tržište aftermarketa uz ponudu kompletnog gotovog proizvoda kočionog diska napravljenog u BiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.