Izvor: eKapija | Utorak, 02.01.2018.| 17:59

Najuspješnija godina za banjalučki Telemax - U 2018. zajedno sa kompanijom Huawei kreću u postavljanje optičkih mreža u Tesliću i Stanarima

Za banjalučku kompaniju Telemax 2017. godina bila je najuspješnija u poslovanju dugom 15 godina. Uspješno su završili radove na do sada za njih najvećem projektu - postavljanje instalacija jake i slabe struje i optičkih komunikacija na državnom zatvoru Naklo u Istočnom Sarajevu. Ponosni su i na potpisivanje ugovora o partnerstvu sa kompanijom Huawei u oblasti projektovanja i izvođenja optičkih mreža.

Radovi tima iz Telemaxa na državnom zatvoru trajali su 3,5 godine i u tom periodu je Telemax instalirao strujne sisteme, kao i veoma zahtjevan sistem zaštite u vrijednosti od 10 mil KM.

- Naše dosadašnje iskustvo je potvrdilo da smo u mogućnosti da isporučimo određeni nivo kvaliteta u svim segmentima poslovanja, što je sigurno doprinjelo da dobijemo poslove izvođenja radova na elektroinstalacijama na velikom projektu kakav je šoping centar Delta Planet i da ovu godinu proglasimo najboljom u dosadašnjem poslovanju - kaže na početku razgovora za eKapiju Arijana Maksimčuk, direktorica i vlasnica Telemaxa.

Huawei, najveći proizvođač telekomunikacione opreme u svijetu, izabrao je upravo Telemax kao partnera u strateškom projektovanju izgradnje pristupne optičke mreže u četiri opštine, kao i za izvođenje radova na izgradnji pristupne mreže u dvije opštine u Republici Srpskoj. Tako će Telemax za m:tel izgraditi optičke mreže u Tesliću i Stanarima. Takozvana "optika do kuće" spada u telekomunikacione servise nove generacije, jer obezbjeđuje najkvalitetniji, "superbrzi", prenos podataka.

- Na ovim poslovima angažovano je 36 radnika podijeljenih u 6 timova. Efikasnost u obavljanju poslova i kontrola kvaliteta ostvaruje se korišćenjem posebno kreirane mobilne aplikacije, a partnerstvo s kompanijom Huawei podrazumijeva primjenu visokih standarda kvaliteta, uključujući i OHSAS 18:001, koji osigurava provjeren sistem menadžmenta zdravlja i bezbjednosti na radu - objašava Maksimčuk.

Uporedo sa velikim poslovima koje su obavljali toko 2017. godine ulagali su i u vlastite kapacitete, te su obnovili i proširili vozni park, nabavili novu opremu i alate za izgradnju optičkih mreža. Proširili su i kapacitet digitalne opreme za projektovanje, a zaposlili su i još radnika.

- Cijeli ovaj proces paralelno je pratilo ulaganje u sve aspekte poslovanja, od nove organizacione sheme pa do nadogradnje informacionog sistema i ulaganje u znanje i vještine zaposlenih - kaže naša sagovornica.

Kada je riječ o izlasku na regionalna i tržišta EU, Maksimčuk kaže da se nada prilikama da znanje i isustvo koje imaju iz oblasti telekomunikacija, elektroinstalacija i pametne gradnje pokažu i iskoriste u izgradnji infrastrukture pametnih gradova, koji promovišu štedljiva i ekološki prihvatljiva rješenja u saradnji sa evropskim firmama.

- U protekle tri godine smo dosta uradili na podizanju svijesti i informisanju javnosti o prednostima pametne gradnje i uštedama koje ona omogućava, i to kroz promociju naših završenih projekata a i izgradnje našeg poslovnog centra Telemax koji važi za izvanredan primjer pametne kuće. Takođe, kao distributer austrijske fabrike Uebex, koja proizvodi visoko kvalitetnu industrijsku i javnu LED rasvjetu, nudimo mogućnost privrednim subjektima i jedinicama lokalne samouprave da koriste vrhunsku evropsku rasvjetu i da ostvare značajnu uštedu energije u isto vrijeme.

Telemax je gradu Banjaluci donirao solarno drvo, što građanima i turistima omogućuje punjenje baterija mobilnih telefona i ostalih pametnih uređaja u centru grada. Pokrenuli su i inicijativu uvođenja LED rasvjete u OŠ Borislav Stanković kao i Gradsko pozorište Jazavac.

T.B.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.