NavMenu

Od februara kreće obuka mentora za lokalni razvoj u RS

Izvor: Capital Utorak, 02.01.2018. 09:47
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) počeće u okviru aktivnosti iz "mentoring sistema" obuku mentora – lica čiji će zadatak biti identifikacija problema u poslovanju i razvoju privrednog subjekta i donošenje rješenja sa menadžmentom preduzeća, izjavio je direktor te agencije Marinko Đukić.

Đukić je naglasio da taj projekat sprovodi i finansira Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA) za zemlje zapadnog Balkana, te će ga RARS sprovoditi u Srpskoj.

- U prvoj fazi obuke koja će početi u februaru u RARS-u budući mentori biće obučavani u učionici, a nakon toga sa instruktorima idu na teren na praktični dio obuke. Buduće mentore kandidovaće lokalne razvojne agencije ili odjeljenja za privredu opštinskih i gradskih uprava - rekao je Srni Đukić.

On je dodao da u ovom trenutku u Srpskoj ima 11 lokalnih razvojnih agencija, jedna ima status međuopštinske, a jedna je u fazi osnivanja.


- Unazad par godina značajno smo pružili ruku lokalnim razvojnim agencijama, uključivali smo ih u određene međunarodne projekte koje je sprovodila Republička agencija, kao i u obuke za osposobljavanje za pripremanje i pisanje međunarodnih projekata i učešće u njihovim prezentacijama - dodao je Đukić.

On smatra da bi tokom ove godine RARS mogao doživjeti transformaciju u razvojnu agenciju Srpske, čime bi, osim malih i srednjih preduzeća, imao veći dijapazon djelovanja i u drugim oblastima i sektorima.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.