NavMenu

Jedinstveno iskustvo i hedonizam na olimpijskoj planini - Hotel Termag priprema nove sadržaje u 2018. (FOTO)

Izvor: eKapija Nedjelja, 31.12.2017. 09:32
Komentari
Podeli
Bilo da volite skijanje i zimu, ili ste više za to da od ljetne vrućine pobjegnete na višu nadmorsku visinu, mnogi planinski centri i hoteli naporno rade da turistička sezona traje tokom cijele godine. Razni sadržaji u hotelu, ali i aktivnosti u prirodi su ono što privlači turiste da se umjesto mora, sve više odlučuju za ljeto na planinama.

Vođeni ovom idejom, hotel Termag na Jahorini kontinuirano radi na poboljšanju svoje ponude. U 2018. planiraju da prošire velnes centar, kako bi gostima pružili istinski hedonizam.

- Osim vrhunskog smještaja, hotel Termag nudi bogatu ponudu različitih sadržaja tokom cijele godine kao sto su Wellness Spa vikendi, raznovrsne sportske i pustolovne aktivnosti u prirodi gdje možete uživati u pješačenju, planinarenju, paraglajding letovima, vožnji bicikla, branju šumskog voća i ljekovitog bilja, zatim lovu, izletima na quad-bike vozilima, kao i skijanju u zimskim mjesecima - kaže za eKapiju Nemanja Vučetić, marketing menadžer hotela Termag.

Ovaj hotel, smješten na 1.500 m nadmorske visine, udaljen je od Beograda, Zagreba ili Podgorice na samo 4 do 5 sati vožnje.

- Hotel ima 21 luksuzno opremljen apartman u neoplaninskom stilu i 72 sobe sa punim komforom, te obezbjeđeno parking mjesto u podzemnoj garaži - ističe Vučetić.

Gostima ovog hotela na raspolaganju su i dječija igraonica, bazen, đakuzi, sauna, parno kupatilo, soba za masažu, solarijum. Takođe, za one aktivnije tu su bilijar sala, kuglana, stoni tenis, te vještačka stijena za slobodno penjanje, pejtbol i još mnogo toga.

- U hotelu možete kupiti ili rentirati snoubord ili ski opremu, koristiti usluge ski servisa, dobiti uslugu instruktora skijanja. Ski škola je organizovana kroz individualne i grupne časove, od obuke za početnike pa do obuke naprednog skijanja. Želim istaći da hotel Termag ima i vlastiti poligon za obuku početnika i ski vrtić. Poligon posjeduje pokretnu ski traku, prateće rekvizite za obuku ali i top za osnježavanje, tako da se obuka izvodi nesmetano jer na poligonu uvijek ima dovoljno snijega - dodaje naš sagovornik.

Odmor za djecu i roditelje

Vučetić ističe da su u ovoj sezoni kreirali poseban paket usluga koji se odnosi na skijašku i snoubord obuku i čuvanje djece u igraonici Termaga.

- Osnovni paket u trajanju od 4 sata sastoji se od 2 sata skijaške ili snoubord obuke, potom 2 sata čuvanja djece u igraonici hotela uz užinu. Za sve vrijeme trajanja paketa roditelji mogu nesmetano da skijaju ili imaju druge aktivnosti, jer su djeca pod stalnim nadzorom licenciranih učitelja skijanja ili profesionalnih animatora. Ovu uslugu smo kreirali kako bismo boravak naših gostiju učinili što prijatnijim, a osim onsnovnog paketa od 4 sata, dostupni su paketi u trajanju od 5 ili 6 sati.

Branje bobica, logorovanje i preživljavanje u prirodi

Marketing menadžer Termaga kaže da je i van zimske sezone ponuda hotela raznovrsna i bogata.

- Naravno tu je planinarenje, nordijsko hodanje, brdski biciklizam, branje ljekovitog bilja i trava, alpinizam, zatim vještačka stijena, označena trim staza dužine 1.000 m, kao i logorovanje u prirodi uz obuku preživljavanja. Imamo i sadržaje za ljubitelje lova i ribolova, kao i za avanturiste u vidu letenja paraglajderom ili vožnje po planini na quad-bike vozilima i panoramsko razgledanje.

Vučetić ističe da svi navedeni sadržaji i pogodan položaj Jahorine, gdje se stapaju tople mediteranske sa hladnim kontinentalnim vazdušnim strujanjima, dovode do toga da ova planinska ljepotica ima povoljnu i zdravu klimu.

- Organizujemo i veliki broj seminara i tim bilding programe, tako da se dosta kompanija odlučuje za hotel Termag kada je konferencijski turizam u pitanju.

Snijeg i dalje ključan za dobru sezonu

Varljiva zima i temperature u plusu je ono čega se pribojavaju svi skijaški centri i planinski hoteli. Kako bi temperature imale manji uticaj na turističku sezonu na Jahorini, Olimpijski centar Jahorina planira zaduženjee za 10,35 mil KM. Novac će biti uložen u proširenje i uređenje staza, te sistem za osnježavanje.


Kako je nedavno izjavio direktor ovog centra Dejan Ljevnaić, već su izgrađene nove staze i vezni putevi u ukupnoj dužini od 25 km. Dodao je da je uređeno 6.222 m staza po FIS standardima i da je postavljeno 530 m vjetroustava, kao i da je u toku izgradnja tri nova parking prostora, kao i dva ski vrtića za najmlađe.

Marketing menadžer Termaga ističe da je novi menadžment OC Jahorina puno uradio, prvenstveno na uređenju staza, ali i na pratećim sadržajima, kao što je zimski Exit koji će se održati na Jahorini u martu. Dodaje da je značajna i podrška državnih vlasti, te da se stvorila jedna pozitivnu atmosfera koja Jahorinu vraća na poziciju koja joj i pripada.

- Ipak, potrebno je još dosta toga uraditi na samoj infrastrukturi, osnježavanju i uređenju staza, izgradnji parkinga, ali i pravljenja novih sadržaja kao što je adrenalin park, kako bi sama planina bila interesantnija i zanimljivija posjetiocima.

S.Š.

Fotogalerija
Hotel Termag na Jahorini
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro zajednički TAG uređaj - Potpisan memorandum o integraciji elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije. Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić. Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.