NavMenu

Ekološki sistem zahtijeva adekvatnu mjernu tehniku - Proizvodi slovenačke firme Echo primjenjuju se u više industrija

Izvor: eKapija Petak, 29.12.2017. 10:05
Komentari
Podeli
Slovenačka firma Echo, koja proizvodi mjerače i mjernu tehniku za ekološka, komunalna i energetska preduzeća, prvi put se predstavila tržištu BiH na ovogodišnjem sajmu RENEXPO u Sarajevu.

Svojim proizvodima pokrivaju cijeli svijet, a kako su rekli za eKapiju, najveći izazov je bio razvoj respirometra, metode za mjerenje procesa razgradnje otpada.

- Ova metoda se pokazala vrlo korisnom u ekološkom svijetu, jer nakon mjerenja i dobijenih rezultata jasno se klasiifikuje otpad, tj. zna se koji dijelovi idu na reciklažu, a od kojih se npr dobija gorivo. Efikasna je i brza metoda, i jako korisna za opštine i gradove koji se opredjeljuju za kvalitetno upravljanje otpadom - rekli su iz kompanije Echo.

Osim za otpad, imaju mjernu opremu za sisteme pripreme pitkih i prečišćavanje otpadnih voda, sa kojom se mjere svi značajniji parametri potrebni za održavanje kvaliteta vode. U ponudi imaju i mjerače prašine za radnu sredinu i okolinu, mjerače gasova za monitoring emisija, imisija i odlagališnih gasova...


- Ako želite napraviti dobar ekološki sistem na jednom mjestu, prvo morate imati dobru mjernu tehniku na osnovu čijih mjerenja planirate sve korake.

Kažu da njihova tehnika ima široku primjenu, u radu naučnih instituta, do komunalnih preduzeća, industrijskih postrojenja ili farmaceutiskih pogona.

Region Zapanog Balkana im je interesentan, jer kako su naveli, primjetan je zamah novih investicija u ekologiju, te njihova tehnika i te kako može biti korisna u tom procesu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.