NavMenu

PAMTIĆU U 2017: Arijana Maksimčuk

Izvor: eKapija Petak, 29.12.2017. 12:17
Komentari
Podeli
Arijana MaksimčukArijana Maksimčuk
Arijana Maksimčuk je vlasnica i direktorica banjalučke firme Telemax, jedne od vodećih kompanija u oblasti telekomunikacija, inteligentnih instalacija i optičkih mreža, koja danas zapošljava više od 100 ljudi različitih profila.

Zajedno sa svojim timom realizovala je izgradnju poslovnog centra Telemax, jedne od prvih pametnih zgrada u Bosni i Hercegovini. Učestvovali su u projektovanju i izvođenju radova na velikim infrastrukturnim projektima kao što su državni zatvor Naklo u Istočnom Sarajevu, Centralna banka BiH, obnova signalizacije na pruzi Banjaluka-Doboj, Narodna skupština RS, poslovni centar Mercator i mnogi drugi.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, a osim telekomunikacija bavila se i bankarskim i spoljnotrgovinskim poslovima.

Pitali smo Arijanu Maksimčuk šta je po njenom mišljenju obilježilo 2017. godinu?

DOGAĐAJ GODINE

- Uspješan završetak našeg najvećeg projekta od osnivanja firme na izgradnji državnog zatvora Naklo na 62.000 m2. Osim toga, izdvojila bih partnerstvo sa kompanijom Huawei na izradi projekata i na izgradnji pristupne optičke mreže koja ima za cilj poboljšanje kvaliteta života i da poveća potencijal investicionih ulaganja u našu zemlju.

PROMAŠAJ GODINE

- Neefiksanost pri usklađivanju zakonodavstva, propisa i procedura BiH sa zakonodavnim aktima EU, što usporava dalji napredak BiH na putu evropskih intergracija.

LIČNOST GODINE

- Njemačka kancelarka Angela Merkel, kao okosnica djelovanja lidera evropske koalicije. Uprkos izazovima kao što su Brexit i antiimigrantski sentiment među članicama EU, Merkel je osvojila četvrti mandat u Bundestagu i na putu je da postigne dogovor o formiranju Vlade.


NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Umjesto najboljeg poteza države odala bih priznanje predstavnicima pojedinih lokalnih zajednica kao što su Derventa, Kotor Varoš, Živinice ili Jelah, koji su nizom mjera i aktivnosti u svojoj nadležnosti doprinijeli stvaranju pozitivnijeg poslovnog ambijenta, što je za krajnji rezultat imalo povećanje privredne aktivnosti i zaposlenosti.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Užasna sporost javne administracije i nemogućnost postizanja dogovora po pitanjima koja su od značaja za privredu, kao i za građane i građanke Bosne i Hercegovine.

ŠTA OČEKUJETE U 2018. GODINI?

- Očekujem da moj tim i ja i dalje radimo na izgradnji vlastitih kapaciteta, da poslovanje razvijamo na primjeni novih tehnologija, da u ovoj godini realizujemo uspješno velike međunarodne ugovore koje smo potpisali, te da i dalje budemo dio infrastukturnih projekata u zemlji i regionu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.