NavMenu

Gradnja istočne obilaznice u Trebinju od sredine 2018. - Firma IG radi glavni projekat mosta

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.12.2017. 15:37
Komentari
Podeli
(Foto: Lev Kropotov/shutterstock.com)
Institut za građevinarstvo IG iz Banjaluke izradiće glavni projekat za novi most na rijeci Trebišnjici, čiju će izgradnju finansirati Hidroelektrane na Trebišnjici (HET) u okviru projekta velike istočne obilaznice, prenio je portal TrebinjeLive.

Potvrdio je ovo danas novinarima Vedran Furtula iz HET-a, navodeći da će IG glavni projekat izraditi do kraja marta 2018. godine, te da će za tu namjenu HET izdvojiti oko 230.000 KM.

Lokacija mosta, pojasnio je Furtula, biće neposredno ispod HE Trebinje II, a osim glavnog projekta IG će izraditi i ostale neophodne elaborate, kao što je elaborat o eksproprijaciji zemljišta.

- Kako bi se ubrzao postupak izrade projektno-tehničke dokumentacije, planirana je takozvana revizija u hodu. Trenutno je u postupku javna nabavka za odabir revidenta projekta, čiju će izradu, takođe, pratiti i istražni geološki i geotehnički radovi za potrebe projektovanja - istakao je Furtula, dodajući da će sve radove finansirati HET.

Most će biti dužine oko 400 metara i visine oko 30 metara.

Izgradnja mosta, prema prvim procjenama, koštaće HET oko 5 mil KM, ali tačna vrijednost radova na ovom objektu biće poznata nakon izrade glavnog projekta.


Izgradnja velike istočne obilaznice od Aleksine Međe, preko Petrine i Studenca do Banjevaca i Podgljivlja, počeće u drugoj polovini naredne godine, a radove, čija je vrijednost oko 30 mil KM, finansiraće Grad Trebinje i Vlada Republike Srpske posredstvom Puteva RS, najavio je Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja.

On je istakao da je glavni projekat obilaznice već gotov, a da do aprila očekuju da dobiju građevinsku dozvolu od Ministarstva za građevinarstvo i prostorno uređenje.

Rikalo očekuje da će prva faza obilaznice od Aleksine Međe do Banjevaca biti završena do sredine 2019. godine.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Izabrano pobjedničko rješenje za buduće zdanje Prirodnjačkog muzeja i Park prijateljstva u Beogradu - Pješački most do Velikog ratnog ostrva (FOTO)

Zgrada na čijoj fasadi se reflektuju obrisi obližnjeg Muzeja savremene umetnosti, panoramski točak, bogato ozelenjene pešačke staze, pristan za brodiće i veza sa Velikim ratnim ostrvom deo su zamisli prvonagrađenog rešenja na arhitektnosko-urbanističkom konkursu za područje Parka prijateljstva i budućeg zdanja Prirodnjačkog muzeja u ovom delu grada. Ovo rešenje, koje je nagrađeno sa 2,5 miliona dinara za taj prostor predložio je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.