NavMenu

PAMTIĆU U 2017: Dejan Pavlović

Izvor: eKapija Srijeda, 27.12.2017. 11:18
Komentari
Podeli
Dejan PavlovićDejan Pavlović
Dejan Pavlović je od 2016. godine na funkciji direktora Nacionalnog parka Sutjeska. Kako je rekao ranije u intervjuu za portal eKapija, svoju misiju na toj funkciji usmjerava ka tome da parku vrati stari sjaj iskorišćavanjem svih dostupnih potencijala.

Iako je za taj poduhvat potrebno dosta vremena, novca i dobrih razvojnih projekata, u 2017. su napravljeni pomaci. Na Tjentištu je počelo renoviranje soba u hotelu Mladost, izgrađen je restoran nacionalne kuhinje Komlen, te dvije vile sa pet apartmana.

Pavlović je rođen 1978. godine u Foči, gdje je završio osnovnu i srednju školu. U Beogradu je završio Fakultet zdravstvenih nauka, a od 2000. do 2016. godine radio je u Univerzitetskoj bolnici Foča.

Pitali smo Dejana Pavlovića šta je po njegovom mišljenju obilježilo 2017. godinu?

DOGAĐAJ GODINE

- Rekordan broj turista na svim turističkim destinacijama u BiH. Svaki dan sa turistima kojih je sve više i u Nacionalnom parku Sutjeska, biseru svjetske i nacionalne baštine, je događaj godine.

PROMAŠAJ GODINE

- Loša politika investiranja – nedorečenosti oko usvajanja zakona o akcizama, koji je tek pred kraj godine usvojen, do propusta u kreiranju značajnih projekata prekogranične saradnje i izvoza naših proizvoda.

LIČNOST GODINE


- Nemanja Majdov, srpski zlatni džudista.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE


- Iniciranje projekta izgradnje puta Brod na Drini – Šćepan Polje. Izgradnjom ovog puta stvorili bi se svi uslovi za bolje povezivanje privrednika, ali i više turista u ovom dijelu Starog kontinenta koji ima "suzu Evrope", najstariju prašumu Perućicu i najveći kanjon u svijetu nakon Kolorada.


NAJGORI POTEZ DRŽAVE

- Neodgovornost prema odgovaranju na upitnike iz Evropske unije.

ŠTA OČEKUJETE U 2018. GODINI?


- Svakako više projekata u prekograničnoj saradnji, promotivnih nastupa kojima ćemo turistima iz regiona ukazati da u našoj zemlji, prvenstveno u Nacionalnom parku Sutjeska, postoje idealni uslovi za odmor za sva četiri godišnja doba. Za napredak je neophodan dogovor – više razumijevanja i jasnih ciljeva u investiranju i više zapošljavanja, te više priče o sadašnjosti i budućnosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.