Izvor: Nezavisne novine | Utorak, 26.12.2017.| 14:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada Srbije donira 250.000 EUR za Fond solidarnosti RS

(Foto: Lemon Tree Images/shutterstock.com)
Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće u srijedu (27. decembra 2017. godine) u Banjaluci na donatorskoj večeri Vlade Republike Srbije na kojoj se prikupljaju sredstva za Fond solidarnosti RS za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Vlada Srbije donijela je, na sednici održanoj 25. decembra, zaključak da na račun Fonda bude uplaćeno 250.000 EUR, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Sa predsjednicom Vlade Srbije, na donatorskoj večeri u Administrativnom centru Vlade RS učestvovaće i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević.

Premijerka i srpski ministri, zajedno sa predsjednikom i premijerkom Republike Srpske, Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, kao i ministrima Vlade RS razgovaraće na donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima" sa građanima koji budu dali svoj doprinos pozivanjem humanitarnog telefonskog broja.

Donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima", održava se od 2010. godine pod pokroviteljstom predsjednika Republike Srpske i do sada je posredstvom te humanitarne akcije pomoć dobilo 1.841 dijete sa raznim oboljenjima i poteškoćama u razvoju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.