Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 25.12.2017.| 13:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Gračanički Fortunatto planira da udvostruči proizvodnju obuće - Fabrika traži 100 radnika

(Foto: fotoinfot/shutterstock.com )
Gračanička fabrika obuće Fortunatto koja radi lon poslove za autrijsku firmu Paul Green planira da udvostruči proizvodne kapacitete i zaposli još 100 radnika.

Kako su za ekapiju objasnili iz ove fabrike, austrijski kupac spreman je da smanji proizvodnju u Hrvatskoj i da je preusmjeri na BiH.

- Kompanija Paul Green je veoma zadovoljna našom proizvodnjom, a i uslovi koje imaju u BiH su povoljniji u odnosu na Hrvatsku. Ukoliko bismo našli dovoljan broj radnika, povećali bismo proizvodnju sa sadašnjih 1.000 pari obuće dnevno na 2.000 - potvrdili su iz fabrike Fortunatto.

Podsjećamo, Fortunatto je počeo proizvodnju u septembru 2016. u prostorijama Fortune u stečaju i zaposlio 300 radnika ove bivše fabrike obuće.

- Kada smo počeli da radimo potpisali smo ugovor sa firmom Paul Green koji sada ističe. Početkom 2018. očekuje nas sastanak sa njima i produženje ugovora za dvije godine. Kada bismo uspjeli da udvostručimo kapacitete, kupac bi bio spreman da potpišemo ugovor za narednih 10 godina - dodaju.

Iz Fortunatta nam kažu da zasada ostaju u prostorijama Fortune, te se nadaju da će u budućnosti trajno riješiti sjedište fabrike, u čemu će im pomoći i austrijski partner.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.