Izvor: eKapija | Nedjelja, 24.12.2017.| 21:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Turci planiraju da grade ekspo centar u Brčkom za 70 do 100 firmi

Brčko
Brčko
Vlasti Brčko distrikta ostvarile su saradnju s turskom opštinom Kayserim, najvećom industrijskom zonom u ovoj zemlji u kojoj radi oko 1.200 fabrika sa oko 70.000 radnika.

Kao rezultat te saradnje, turska opština će izgraditi ekspo centar u Brčkom za 70 do 100 svojih firmi i zaposliti najmanje 150 ljudi, rekao je Damir Bulčević, direktor nedavno održanog Biznis foruma i glavni koordinator Vlade Brčko distrikta, prenio je portal BiznisInfo.

- Oni imaju namjeru realizovati jedan veliki projekat u Brčko distriktu. Sami početak tog projekta bila bi izgradnja ekspo centra za njihovih od 70 do 100 firmi. Napraviće dva takva ekspo centra u svijetu – jedan u Brčko distriktu, drugi u Dubaiju - istakao je Bulčević.

Dodao je da je delegacija distrikta prošle sedmice posjetila tursku opštinu, prilikom čega su se uvjerili u njihove iskrene namjere kao i snagu njihove ekonomije.

Bulčević je istakao da Brčko distrikt ima posebne privredne kvalitete i da može privući velike investitore, ali da je "na nama da budemo dovoljno mudri i pametni i da to iskoristimo".

Najavio je, takođe, da će polovinom januara 2018. godine predstavnici ove turske opštine posjetiti distrikt, te da će biti potpisan memorandum o saradnji i daljim aktivnostima, prenosi BiznisInfo.

- Vjerujem da je ovo pozitivna priča za Brčko distrikt i njegove građane, za mladi svijet koji će imati mogućnost zaposlenja i ostanka u BiH - naglasio je Bulčević.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.