NavMenu

Distributivni gubici Elektrokrajine manji od 13% u 2017. - Slijedi investicioni ciklus u saradnji sa EBRD-om

Izvor: Nezavisne novine Subota, 23.12.2017. 10:20
Komentari
Podeli

(Foto: Goran Parezanović)
Preduzeće Elektrokrajina Banjaluka nastavilo je i ove godine da bilježi dobre rezultate, koji se ogledaju kroz trend smanjenja distributivnih gubitaka i to sprovođenjem stalnih aktivnosti na rekonstrukciji distributivne mreže, te mjerama na suzbijanju neovlaštene potrošnje struje, rekla je ovo u petak Seka Kuzmanović, direktor Elektrokrajine Banjaluka, na prijemu za predstavnike medija i poslovne partnere.

- Ovu godinu ćemo završiti sa distributivnim gubicima manjim od 13%, što je najniži nivo u poslijeratnoj istoriji preduzeća. Održavamo visoki nivo naplate, koji prelazi procenat od 100% - dodala je Kuzmanović.

Elektrokrajina će ovu godinu završiti s većim prihodima i neto dobiti u odnosu na prošlu godinu.

- Najveću pažnju posvećujemo zadovoljenju potreba kupaca električne energije, što potvrđujemo i stalnim ulaganjima u sanaciju i izgradnju distributivne mreže, za šta smo u tri kvartala ove godine izdvojili više od 12 mil KM - kazala je Kuzmanović.

Elektrokrajina je napravila i listu planova za iduću godinu, a već od početka godine posegnuće za organizacionom promjenom, odnosno, formiranjem nove dvije radne jedinice u Šipovu i Čelincu.

Druga novost u Elektrokrajini je investicionog karaktera, a odnosi se na početak trgodišnjeg investicionog ciklusa koji je ugovoren s Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

- Riječ je o modernizaciji distributivne mreže, te instalaciji više od 30.000 pametnih brojila na cjelokupnom prostoru koji pokrivamo - rekla je Kuzmanović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.