Izvor: eKapija | Petak, 22.12.2017.| 12:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Preduzeća metalskog sektora jačaju nastup na stranim tržištima - Zajedno sa privrednim komorama u projektu "EU ProLocal"

(Foto: bogdanhoda/shutterstock.com)
Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa preduzećima Metalac MBM iz Dervente, Vendom iz Laktaša i Elker iz Ljubije, te Područnom privrednom komorom Banjaluka, tokom 15 mjeseci sprovešće projekat podrške malim i srednjim preduzećima koja djeluju u oblasti prerade metala, saopšteno je na sajtu Privredne komore RS.

Direktor Sektora granskih udruženja u Privrednoj komori Republike Srpske Pero Ćorić izjavio je prilikom prezentacije projekta u Prijedoru da je riječ o projektu "Jačanje izvoznih kapaciteta malih i srednjih preduzeća metalskog sektora", odnosno privrednim društvima koja djeluju u oblasti prerade metala i izvoznicima.

- Ovdje smo da zajedno nađemo modalitete i osposobimo privrednike i nađemo jedan paket usluga koje će Privredna komora davati ne samo za vrijeme trajanja projekta već i u narednom periodu - rekao je Ćorić.

On je dodao da je metalska industrija jedna je od najznačajnijih privrednih grana u Srpskoj i posebno je izvozno orijentisana, kao i da bi projekat trebalo da pomogne preduzećima da što kvalitetnije izađu na inostrano tržište i osposobe svoje marketinške službe da dođu do sertifikata za izlazak na tržište i povećaju konkurentnost.

- Plan je da ova preduzeća izvedemo u studijske posjete, konkretno u Njemačku jer je jedan od partnera i Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju, da posjetimo neke od renomiranih sajmova iz oblasti metalske industrije i da naša preduzeća okrenemo ka ino tržištu - dodao je Ćorić.

Projekat finansira EU u okviru zajedničkog programa EU i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH "EU ProLocal". Ukupna vrijednost projekta je 219.181 KM.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.