NavMenu

Prevent uskoro otvara prvi pogon u Hercegovini - Fabrika u Stocu proizvodiće HTZ opremu i autopresvlake

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.12.2017. 08:28
Komentari
Podeli
Prevent grupacija početkom naredne godine otvara proizvodni pogon u Stocu, što je ujedno i prva tvornica ove grupacije na području Hercegovine. U pogonu će se za početak proizvoditi HTZ oprema, a nakon toga i autopresvlake, piše Slobodna Bosna.

Naime, pripreme za početak rada tvornice u Stocu već su u završnoj fazi. Proizvodni pogon smješten je u već postojećoj hali u industrijskoj zoni Stoca u kojoj je prije rata bila smještena kartonaža. Mašinska postrojenja su već dopremljena, a već skoro mjesec dana provodi se obuka novouposlenih radnika u goraždanskim pogonima Preventa.

Prema pisanju Slobodne Bosne, pogon će početi rad sa oko 20 radnika, s ambicijom da se do kraja godine broj zaposlenih višestruko uveća. Osim toga, Prevent ima ambiciju da u Stocu otvori i pogon za proizvodnju kućanskog namještaja.

Prema ranijem planu, pogon u Stocu je trebalo da bude otvoren početkom decembra, no rok je prolongiran još mjesec dana zbog problema s opskrbom električne energije. Taj bi problem trebao biti riješen u narednih 5-6 dana nakon čega će sve biti spremno za početak proizvodnje.


Predsjednik uprave Prevent grupacije Haris Rahman rekao je za Slobodnu Bosnu da je za stolački pogon osiguran dugoročni plasman proizvoda, a da će razvoj i rast pogona zavisiti od dinamike novih poslovnih ugovora.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.