NavMenu

Via Media dio svjetske zajednice kreativnih inovatora - Uspjeh agencije na ECHO festivalu u Dubaiju

Izvor: eKapija Utorak, 19.12.2017. 11:06
Komentari
Podeli
Berin TuzlićBerin Tuzlić
ECHO Dubai, koji je održan od 14. do 16. decembra u Dubai Design District "d3", predstavlja jedinstven spoj umjetnosti, dizajna i tehnologije. Konceptualiziran kao platforma za razvoj lokalnih i internacionalnih biznisa, festival spaja brendove i kreativne umove u specifičnom inovativnom okruženju.

Glavna tema ovogodišnjeg izdanja ECHO festivala, "Interakcija sa budućnošću", ilustrira fokus festivala na tehnologiju u službi umjetnosti, a kroz različite oblike umjetničkog izražavanja. Osim izložbi originalnih instalacija lokalnih i međunarodnih izlagača, te konferencije za razmjenu znanja i generiranje novih ideja u kreativnoj industriji, prvi festival ove vrste na Bliskom istoku ponudio je i niz multimedijalnih performansa, sa originalnim audio - video izražajima. Posebno mjesto u okviru ECHO Dubai-ja zauzeo je i festival zvuka, koji kombinuje vodeće muzičke talente, sa audio-vizualnom tehnologijom.

Berin Tuzlić, Partner & Creative Solutions u marketinškoj agenciji Via Media, bio je dio zajednice kreativnih inovatora, koji su se okupili u Dubai Design Districtu. Svoje vizije interakcije sa budućnošću, Tuzlić je predstavio kroz dvije discipline: dRUMELODY - autentični audio-vizualni performans, koji predstavlja inovaciju umjetnosti, kroz upotrebu tehnologije, te instalacijom pod nazivom AERO, saopšteno je iz agencije Via Media.


- Izuzetna mi je čast što sam bio jedan od kreativaca i autora uključen u kreiranje sadržaja ECHO Dubai festivala. Djela koja stvaram posljednjih nekoliko godina rezultat su dugogodišnjeg iskustva u oblasti muzike, filma, animacije te eksperimentiranja sa tehnologijom. Ovakav rad rezultirao je inovacijom, koja je od ključnog značaja za stvaranje naprednog ekosistema budućih autora i stvaralaca. Sjajan je osjećaj kada ste dio projekta čiji je primarni cilj razvoj kreativne ekonomije, sa inovacijama koje vode priču - izjavio je Tuzlić.

Dubai Design District, mjesto okupljanja kreativnih mislilaca, kreiran je da bi povezao kreativnu industriju, u okviru Dubai Smart City Plana 2021.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.