NavMenu

Grupacija automobilske industrije FBiH dobila kancelariju u Njemačkoj

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.12.2017. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: Gyuszko-Photo/shutterstock.com)
Predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić u petak (15. decembra 2017. godine) je za potrebe Grupacije automobilske industrije preuzeo i zadužio ured u sklopu Inovativnog kampusa kompanije Wolfsburg. Tome je prethodilo potpisivanje ugovora između Privredne komore FBiH i kompanije Wolfsburg o uslovima i načinu korištenja kancelarije, kao i ostale infrastrukture unutar kampusa.

Wolfsburg je u vlasništvu Volkswagena i grada Wolfsburga, a jedno od polja djelovanja ove kompanije je podrška firmama koje se bave proizvodnjom automobilskih komponenti. Cilj ove aktivnosti je obezbjeđenje uslova za intenzivno i institucionalno prisustvo predstavnika Grupacije automobilske industrije FBiH kroz partnerski odnos sa Inovacijskim kampusom Wolfsbur, a zbog stvaranja pretpostavki za značajnije učešće domaćih proizvođača automobilskih dijelova kako u Volkswagenu, tako i kod drugih njemačkih proizvođača automobila.


Predstavnici Grupacije koristiće kancelariju kao checkpoint i mjesto sastanaka, a zbog intenziviranja aktivnosti koje su planirane u narednom periodu

Tokom prvog zvaničnog sastanka održanog u uredu PKFBiH pri Inovacijskom kampusu Wolfsburg, sa partnerima iz Wolfsburga precizirani su detalji već najavljenog i rezervisanog zajedničkog nastupa kompanija iz BiH na internom sajmu Volkswagen-ovih dobavljača IZB 2018, koji će se održati u oktobru u Wolfsburgu. Radi se o najznačajnijem sajmu za dobavljače Volkswagena.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.