NavMenu

PAMTIĆU U 2017: Edin Emšo

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.12.2017. 11:51
Komentari
Podeli
Edin EmšoEdin Emšo
Edin Emšo je na poziciji direktora DHL International u Bosni i Hercegovini od osnivanja 1996. godine, a jedno vrijeme je bio i direktor DHL-a u Hrvatskoj sa odgovornošću za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Albaniju.

Rođen je u Sarajevu, gdje je i diplomirao na Ekonomskom fakultetu, a MBA diplomu je stekao na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini.

DHL International Sarajevo je dio grupacije Deutsche Post DHL, jedne od vodećih logističkih kompanija u svijetu.

Pitali smo Edina Emša šta je po njegovom mišljenju obilježilo 2017. godinu?

DOGAĐAJ GODINE

- Za nas u DHL-u, kao i za mene lično, to je bez dileme otvaranje naše nove, veće i ljepše poslovne zgrade u Sarajevu, što će imati značajan pozitivan utjecaj na kvalitet usluga koje pružamo, a efekte tog događaja ćemo osjećati čitav niz narednih godina.

PROMAŠAJ GODINE

- Nesposobnost političara ove zemlje da mijenjaju stvari na bolje i to, nažalost, nije samo ove godine.

LIČNOST GODINE

- Svi oni koji uspijevaju svojim radom i zalaganjem praviti poslovne uspjehe u izrazito nepovoljnoj poslovnoj klimi u BiH. Interno, unutar DHL-a, svake godine imamo našu ličnost godine i za to nam nikad ne nedostaje kandidata. Za 2017. godinu nismo još izvršili izbor, ali slobodno mogu reći da su za mene svi naši ljudi ličnosti godine.


NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Imate li lakše pitanje?

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Previše ih je da bih nabrojao, ali se izdvajaju sve one inicijative i odluke kojim se kontinurirano nastoji od privrede i građana ove države izvući što više novca za finansiranje glomazne i impotentne administracije ove zemlje, a onda nam se to još predstavlja kao nešto što se radi u interesu te iste privrede i građana.

ŠTA OČEKUJETE U 2018. GODINI?

- Više priželjkujem, nego što očekujem, da će izbori 2018. napraviti promjenu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.