NavMenu

Vlada KS izdvojila novac za dogradnju dvije škole u općini Novi Grad

Izvor: eKapija Srijeda, 13.12.2017. 10:54
Komentari
Podeli
(Foto: YanLev/shutterstock.com)
Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović potpisao je u utorak (12. decembra 2017. godine) s predstavnicima sarajevske Općine Novi Grad sporazume o sufinansiranju izgradnje fiskulturne sale u Osnovnoj školi Mustafa Busuladžić - Dobroševići, kao i o namjenskom korištenju novca iz budžeta KS za nastavak izgradnje osnovne škole u naselju Aneks.

- Kako bi se stvorili adekvatni uslovi za odvijanje nastave iz predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj, bilo je potrebno izgraditi i fiskulturnu salu - istakao je Kazazović, te dodao kako je u ovoj godini ministarstvo za ovu namjenu izdvojilo 500.000 KM.

Općina Novi Grad za istu namjenu osigurala je 300.000 KM, saopćeno je na zvaničnom sajtu Vlade KS.

Dogradnja škole u Dobroševićima je započela 2014. godine, a za što su Ministarstvo i Općina u svojim budžetima do sada su osigurali 2,015 mil KM.


Jučerašnjim potpisivanjem sporazuma i sredstvima od 500.000 KM osiguran je i nastavak izgradnje osnovne škole na Aneksu i to za završetak radova prve i dijela druge faze izgradnje.

Inače, projekt je započet 2014. godine u saradnji sa općinama Novi Grad Sarajevo i Novo Sarajevo, implementator je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Do sada je utrošeno 3,5 mil KM koja su osigurala sva tri investitora u različitim omjerima. Procijenjena ukupna vrijednost investicije je oko 5,6 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.