NavMenu

Vlada FBiH pripremila 113 projekata za javno-privatno partnerstvo

Izvor: eKapija Srijeda, 13.12.2017. 15:55
Komentari
Podeli
(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Premijer FBiH Fadil Novalić rekao je u utorak (12. decembra 2017. godine) na Drugom poslovnom forumu u Sarajevu da je Vlada pripremila 113 potencijalnih projekata za javno-privatno partnerstvo, u detaljnoj prezentaciji, kako bi u slučaju da investitori pokažu interes mogli u najkraćem roku biti upoznati s njima.

Novalić smatra da je sada pravi trenutak za razvoj javno-privatnog partnerstva u FBiH, jer je zabilježen značajan rast BDP-a, zaposlenosti, te pokrivenosti uvoza izvozom, prenosi portal Indikator.

– Znamo da privatni sektor nije sklon regulaciji, posebno kada su u pitanju cijene, a s druge strane javnom sektoru nedostaje efikasnost u upotrebi resursa, te simbioza ta dva kvaliteta potencijalno daje potpuno novi kvalitet kroz javno-privatno partnerstvo – rekao je Novalić.


Dodao je da je javno-privatno partnerstvo kao model nastalo zbog nemogućnosti da sve potrebe društva budu servisirane isključivo javnom ili isključivo privatnom inicijativom.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvoren pogon njemačke kompanije u Laktašima vrijedan 20 mil EUR - U proizvodnji dijelova za vozila zaposleno 600 ljudi

Novi proizvodni pogon kompanije Mahle Electric Drives Bosnia svečano je danas otvoren u Aleksandrovcu kod Laktaša, a vrijednost ove njemačke investicije je oko 20 mil EUR. Presjecanjem vrpce pogon su otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Nadzornog odbora grupe Mahle Hajnc Junker, te generalni direktor i direktor operacija poslovne jedinice elektronika

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.