NavMenu

Agrokorovi dobavljači osnivaju udruženje

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 11.12.2017. 14:52
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Koordinacija proizvođača i dobavljača Agrokora izvijestila je da će osnovati udruženje dobavljača Agrokora kako bi osnažila nastojanja da zaštiti interese dobavljača koncerna.

- U svrhu kvalitetnije komunikacije prema javnosti i svim dionicima u procesima buduće nagodbe koncerna Agrokor, proizvođači i dobavljači okupljeni u Koordinaciju odlučili su formalizirati svoje odnose osnivanjem udruge dobavljača Agrokora - navodi se u saopštanje Koordinacije proizvođača i dobavljača.

Osnivačka skupština budućeg udruženja dobavljača Agrokora zakazana je za srijedu, 13. decembra, u prostorijama Kraša.

- Proizvođači i dobavljači Agrokora svjesni su važnosti buduće opstojnosti koncerna kao i uloge održavanja cjelokupnog sustava maloprodaje i veleprodaje koju su preuzeli na sebe. Osim toga, dobavljači su prepoznali da samostalnim djelovanjem ne mogu na adekvatan način ostvariti zadane ciljeve održivosti vlastitog poslovanja, te da samo formalnim udruživanjem mogu osnažiti nastojanja da zaštite interese svih dobavljača Agrokora - navodi se u saopštenju.

Takođe se ističe kako će "buduće udruženje biti u potpunosti uključivo i otvoreno prema svim dobavljačima bez obzira na veličinu i vrstu potraživanja s temeljnim ciljem zaštite zajedničkih interesa, ali i željom da bude partner 'domaćim bankama' te izvanrednoj upravi u nadolazećem razdoblju".

Na osnivačkoj skupštini udruženja u srijedu donijeće se statut udruženja te izabrati sva tijela – predsjednik, upravni odbor i nadzorni odbor.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.