NavMenu

Stigle dvije ponude za izradu pasoša - Muehlbauer traži skoro duplo manje novca

Izvor: Blic Srijeda, 06.12.2017. 08:48
Komentari
Podeli
Na nedavno završenom tenderu za izradu pasoških knjižica za naredne četiri godine, pristigle su svega dvije ponude, i to kompanije Muehlbauer koja za taj posao traži 28,4 mil KM (manje od 19 KM po pasošu) i njemačke kompanije Veridos koja za štampanje pasoških knjižica traži čak 53,2 mil KM (više od 35 KM po pasošu).

Procijenjena vrijednost za cijeli četverogodišnji ugovor koji je predviđen tenderskom dokumentacijom Agencije IDDEEA je 30 mil KM (što je jednako 20 KM po pasošu).

U Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH nedavno su rekli da ovaj tender još uvijek nije završen, jer postoji žalba francuske firme Gemalto, koja je samo podigla tendersku dokumentaciju ali nije dostavila svoju ponudu.

U Agenciji IDDEEA su istakli da je žalba te francuske kompanije već odbijena, ali da ipak konačnu riječ mora dati Kancelarija za razmatranje žalbi BiH.

Ova Kancelarija u proteklih godinu dana je već "rušila" prethodni tender za nabavku pasoških knjižica zbog čega su građani BiH već bili u problemu, odnosno, nisu na vrijeme mogli dobiti svoju putnu ispravu, jer je ranije potpisani ugovor sa firmom Muehlbauer iz Banjaluke bio istekao, a novi ugovor nije potpisan na vrijeme.

Sadašnji ugovor sa ovom firmom ističe u martu naredne godine. Zbog toga je neophodno da se što prije donese odluka vezana za trenutni tender za pasoše, kako bi građani BiH mogli dobiti putnu ispravu u roku od 30 dana od dana podnošenja njihovog zahtjeva.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.